Posts by Blauwbekje

  Alle spelers konden nog wel alle niet RN-gerelateerde sites bezoeken zonder problemen. Dus daar was geen DNS-probleem. Zelfs het merendeel van de RN-sites was gewoon bereikbaar.

  Hoe komt het dat bij zoveel internet providers dan de DNS voor een cruciaal gedeelte van bepaalde RN-site niet werkt? Dan heeft RN toch iets fout gedaan waardoor zij de DNS-tabellen van deze internet providers hebben verpest. Of was de performance van de site zo slecht dat het leek alsof er een DOS-attack gaande was, waardoor een provider besloten heeft dat adres te blokkeren en het zich vervolgens naar andere DNS servers heeft verspreid ...

  Hoe dan ook, dit probleem ontstaat niet vanzelf, daar moet een oorzaak voor zijn ...

  Die DNS suggestie kreeg ik ook van support. Ik heb die geprobeerd, maar dat was voor mij geen oplossing.

  DNS = domain name server

  Deze zorgt voor de vertaling van een url (www.railnation,nl) naar een IP-adres, zodat de gegevens bij de juiste server worden opgevraagd.

  Meestal wordt aan het systeem overgelaten om een geschikte DNS server te gebruiken (die is vaak van je internet provider). Echter, als die niet goed werkt en het webadres verkeerd vertaalt, kan de informatie niet worden gevonden. RN adviseerde om de Google DNS server als standaard in te stellen en niet gebruik te maken van verkeerde adressering die door de Nederlandse internetproviders momenteel verstrekt zou worden.


  DNS servers staan met elkaar in contact en wisselen regelmatig informatie uit. Volgens RN zouden de DNS van Nederlandse internetproviders momenteel dus verkeerde informatie gebruiken. Als dat klopt, komt het vanzelf weer goed. Maar gezien de duur van de storing lijkt hier de oorzaak niet te zitten,


  En aangezien ook COM 101 Rocky Mountains last heeft van hetzelfde probleem, vermoed ik dat het toch ergens in de software van RN zelf fout zit ...

  Reactie van Emma (support RN) (in het Engels)

  ----------

  This issue is not in relation to Rail Nation, our Developers have checked the Servers and all Players outside of the Netherlands can access the Servers as normal, but those within the Netherlands cannot access the Server.


  An alternative is to try a VPN that reroutes your IP address outside of the Netherlands, I am sorry that we cannot be of further assistance but this issue is not in relation to anything within Rail Nations control, and its in relation to the providers in Netherlands.


  If you have any further questions or other issues to report, please do not hesitate to contact us again.
  -----------


  Conslusie: RN zal voorlopig niets aan dit probleem doen.


  Voor wie het via VPN wil proberen, hierbij een stappenplan van de speler Insomnia:

  1. Opera installeren.

  2 . Opera free VPN (bij addons) installeren --> Als installatie gelukt is zie je een blauw rechthoekje met VPN staan

  3. op VPN clikken (blauw rechthoekje) en instellen op 'Amerika'

  4. server starten en spelen